fbpx

Take a compliment

Weet je wat mij opvalt? Dat wij, wij vrouwen 😉, over het algemeen geen compliment in ontvangst kunnen nemen. Niet een klein beetje niet, maar gewoon niet.

Vriendinnen onder elkaar:
“Oh wat heb je een mooie blouse aan!” … “Dit oude ding? Ik heb zomaar iets uit de kast gepakt”…

Of deze:

“Vind je hem leuk ja? Was vet afgeprijsd dus ik dacht ik neem hem maar mee”….

Herkenbaar?

Why, Why, Why denk ik dan? Waarom doen we dat? Waarom die bescheidenheid? Zit het in onze opvoeding of gewoon in onze natuur? Ik hoor mannen nooit zoiets zeggen, dan gaat het zo van:

“Hey man, mooie auto zeg”
“Ja tnx hij gaat van 0 naar 100 in 5 seconden”

BAM! Compliment ontvangen en nog een schepje er bovenop!

Helaas staat ons gebrek aan complimenten ontvangen van anderen vaak niet op zich. Wanneer gaf jij voor het laatst jezelf een compliment? Nou? Eerlijk zeggen! Vrouwen zijn vaak zo zelfbewust dat ze het moeilijk vinden om hun pluspunten te omschrijven en benadrukken. Super jammer want iedereen bestaat uit facetten: je gezicht, je ogen, je karakter, je haar, je intellect, je benen, je expertise, je omgeving, je auto! 😉

TAKE A COMPLIMENT: van een ander of van jezelf. Ga voor die spiegel staan en hou hem jezelf letterlijk en figuurlijk voor: wat zie je? Wat vind je minder, tuurlijk mag je dat benoemen, maar vooral: waar wordt je blij van als je naar jezelf kijkt?

Hand in eigen boezem: Ja ik ben technisch gezien zeker 20 kilo te zwaar, dat past niet echt in het ideale mode of gezondheidsbeeld wat wordt voorgeschreven; Mijn voortand staat schreef! En als ik er heel lang naar blijf kijken wordt ie steeds schever; Ik kan echt niets met mijn haar, alleen los en in een staartje en dan gebruik ik ook nog van die afschuwelijke (aldus mijn beste vriendin, tnx)  bruine elastiekjes; Ik ben super goed in wat ik doe maar soms lijkt het wel of al mijn ‘concullega’s’ mij inhalen en ideeën eerder lanceren dan mij; my grammar sucks (sorry vast) …….

Nou dat dus! Maar nu komt het: IK HOU VAN MEZELF! Gewoon echt en ik zeg het ook hardop. Ik ben oprecht, eerlijk, help mensen, ben spontaan, ik heb lang blond haar (dan maar in een staartje, who cares?), mijn kinderen vinden mij de mooiste en liefste mama van de wereld, Ik ben representatief, ook met love handles! Ik doe mijn werk met super veel plezier, 100% inzet en overgave en ik ben echt goed in wat ik doe!

Ga voor die spiegel staan en hou van jezelf: Woman you are worth it!

En volgende keer als je een complimentje krijgt op die oude blouse uit de uitverkoop: Lach oogverblindend en zeg gewoon: “Dank je wel!”

Share This

Share this post with your friends!